tisdag 19 februari 2008

Bulgursallad med kyckling



ca 2 port
1 kyckling filé
3 små morötter
En burk röda kidney bönor (400g)
1dl bulgur (+2 dl vatten, 1msk olja och salt)
En burk majs 250 g
5 st frysta spenat "bollar"
10 st smörgåsgurkor
1 liten vitlök

Marinad till kycklingen:
1 msk sötsur sås
1 tsk balsamvinäger
3 tsk soja
3-5 msk matolja
Mejram, torkad
Timjan, torkad
Rosmarin, torkad
Basilka, torkad
(en pressad vitlök)

Blanda marinaden i en fryspåse och lägg kycklingen där i, låt stå i kylskåp ca 6 timmar för bästa resultat. har man inte så mycket tid får man låta den dra så länge man orkar vänta.

Koka bulgur enligt anvisningar, jag brukar ha i en msk olivolja och lite salt.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i panna, häll även den resterande marinaden i pannan efter att kycklingen börjat få färg.
Hacka morötter i skivor, blanda med majs, bönor (skölj dem först) dela smörgåsgurkan i mindre bitar.
Värm spenaten på svag värme i lite matfett tills den inte längre är frusen och blanda med den färdig kokta bulgurn, pressa ner vitlöken. Låt svalna något.
Tillsätt sedan den svala bulgur blandningen och kycklingen till grönsakerna.
Färdigt!

(Veg. ersätt kyckling med tofu el dyl)

Inga kommentarer: