tisdag 22 april 2008

Fiskbiffar


ca 10 st

250-300g vit fiskfilé
3 medelstora potatisar (ca 300g)
½ lök
1 ägg
Crabsticks (ca 4-5 st, 50g, kan uteslutas om man vill)
Dill
Citronpeppar
Salt
1 msk sötsur sås
olja

Mixa fisken till puré.
Skala och koka potatisen i lätt saltat vatten. Mosa.
Hacka löken och crabsticks i mindre bitar. Blanda fisk, potatis, lök, crabsticks, önskad mängd dill, citronpeppar, salt och sötsur sås. Tillsätt sist ägget. Hetta upp olja i en stekpanna, biffarna skall inte friteras men använd mer olja än till vanlig stekning (ej olivolja). I mitt recept stod att man skulle forma bullar av smeten och doppa i mjöl men min smet blev för kladdig så jag hoppade över det momentet, funkade lika bra ändå. "Ploppa" ut smeten till biffar på stekpannan och stek tills de fått gyllenbrun färg, akta så att oljan inte blir för varm så biffarna bränns vid.
Servera med ris och sötsur så och en härlig sallad!

Inga kommentarer: