tisdag 29 april 2008

Ugnsgratinerad broccoli


En favoriträtt! (servera gärna med falukorv)

1-2 msk mjöl
2-3 mask margarin/smör
ca 2-3 dl matlagningsgrädde/ mjölk 3%
Ett broccoliknippe
½ dl smakrik ost
(Falukorv att servera till)
Salt
Vitpeppar

Koka broccolin i lättsaltat vatten tills "stammen" inte längre är hård.
Stuvning: Gör en redning genom att smälta ca 2-3 msk matfett, ta sedan av kastrullen från plattan och vispa i lite mjöl i taget så att det hela tiden är en jämn smet ( ca 1-2 msk) tillsätt sedan vätskan under omrörning och låt koka upp, sänk sedan plattan, salta och peppra och låt puttra minst 5-8 minuter. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt osten. Lägg broccolin i en ungsfast form och häll över stuvningen. In i ugen på ca 200 grader och låt stå tills stuvningstäcket fått fin färg. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: