onsdag 7 maj 2008

Marocansk kyckling


2-3 port

1 st gullök
2 st små kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
½ buljongtärning (grönsak eller hönsbuljong)
1 burk svarta bönor ca 350-400g
2 tsk spiskummin
1 st vitlök
100-150g haricots verts
Salt
Peppar
Timjan
Rosmarin


Dela kycklingen i mindre bitar, salta och peppra, stek i olja eller margarin med den hackade löken i panna tills den fått fin färg. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i 5-8 minuter. Tillsätt tomatpuren och buljontärningen. Krydda med spiskummin, vitlök och önskad mängd timjan och rosmarin. Smaka av och tillsätt ev. salt och peppar. Lägg haricots verts i varmt vatten så de tinar. Tillsätt sedan bönor och haricots verts i kycklingröran och stäng av plattan. Låt det stå under lock tills allt blir varmt, servera med spagetti!

Inga kommentarer: