onsdag 15 oktober 2008

Onsdagstipset

Denna veckas onsdagstips inspireras av en väns nya kunskaper som hon fick genom en föreläsning av den hemliga kocken som även är namnet på en bok av Mats-Eric Nilsson. Föreläsningen handlade om hur mycket konstgjorda ämnen vi stoppar i oss i form av mat och att det inte finns någon forskning om hur detta påverkar våra kroppar och liv. Mats-Eric förklarade att livsmedelsindustrin på sikt har fått oss att glömma hur riktig mat smakat. Boken är en höstens viktigaste. Titta noga på matvarorna i hyllan och försök att undvika så mycket konserveringsmedel, E-ämnen och smakförstärkelse som möjligt. Färdiga rätter innehåller givetvis mycket konstiga produkter, titta och se! Man förstår inte hälften av det och detta stoppar människor i sig.

Mitt råd är att laga så mycket mat som möjligt från grunden för att slippa köpa halvfabrikat och var kritisk i mataffären. Bröd är en sån där lurig fälla, ser nyttigt ut men kan innehålla mycket suspekt! Baka ditt eget med inspiration av Martin, duktig med väldigt fina bilder!

Vill du läsa mer om E-ämnen?
Titta in på Du blir vad du äter - biverkningar av E-ämnen eller
Introduktion till E-ämneslistan

Inga kommentarer: