torsdag 4 december 2008

Fisk med squash och spenat

En ljuvlig fiskrätt, lyckades komma över lite fin gös, smakade fin fint i kylan.



2-3 personer

400-500g fisk, filéad
1 gul lök
ca 10 cm squash
ca 10 spenat "knytten"
½ dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
½ tsk fänkålsfrön
4 potatisar
citronpeppar
vitpeppar
chiliflakes
salt




Krydda fisken med salt, vitpeppar, citronpeppar och chiliflakes. (Första bilden)
Värm spenaten och bre den över fisken. (Andra bilden)
Hacka löken i "havmånar" samt ena vitlöken, fänkålsfröna och stek med skivad squash i lite olivolja ca 5 minuter. Häll på 1 msk grädde och låt det koka in i blandningen. Bred på över spenaten. (Tredje bilden)
Vik över fisken (Fjärde bilden) salta och peppra ovanpå fisken. Häll 1-2 msk grädde runt fisken, ställ in i mitten av ugnen 200 grader i 20 minter, höj sedan värmen till 250 grader och låt stå 10 minuter.
Skiva potatisen och en vitlök stek i olja och ½ krm chiliflakes tills att potatisen blivit mjuk tar ca 10 minuter.
Häll av spadet från fisken i en gryta och red den till en sås med mjöl, häll på matlagningsgrädde eller mjölk i önskad mängd. Häll den färdiga såsen över fisken. (Femte bilden)
Servera med de stekta potatisarna.




Inga kommentarer: