söndag 19 april 2009

Kikärtssoppa

Tyckte att detta lät spännande, så jag kokade snabbt ihop soppan och stekte den lilla bit halloumiost som jag hade kvar och la den i soppan när den var färdig.

2-3 personer

1 vitlöksklyfta, hackad
4 msk olivolja
1burk kikärter (380g)
1 tärning hönsbuljong alt grönsksbuljong
8 dl vatten
1 kvist timjan
salt och peppar
1/4 Halloumiost

Fräs vitlöken i olivolja i en kastull utan att den tar färg. Tillsätt kikärter, vatten, buljongtärning och timjan (jag hade ingen timjankvist, så jag höftade lite med torkad istället). Låt småkoka i 15 minuter. Lyft upp timjankvisten, och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Stek halloumin i mindre bitar. Läggi den färdiga soppan samt garnera med färsk timjan och några droppar olivolja.



Inga kommentarer: