onsdag 20 januari 2010

Toast au chèvre chaud

Till förrätt serverade jag Toast au chèvre chaud som jag hittade här.

4 portioner

4 skivor mörkt bröd, valde brödet "Energi"
4 skivor chèvre, à 50 g
50-75 g valnötter
2 msk flytande honung

Sallad
ca 5 dl grönsallad, machésallad
2 päron
2–3 msk valnöts- eller hasselnötsolja
1 1/2 msk crème di balsamico
flingsalt
nymald peppar

1.Rosta valnötterna i torr panna
2.Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna. Kantskär dem eller gör ut rundlar med t ex ett glas.
3. Lägg en skiva chèvreost på varje brödskiva och placera bröden på en bakpappersklädd plåt.
4. Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta cirka 7 minuter.
5. Ringla honung över osten medan den är riktigt varm.
6. Lägg upp toasten på salladen tillsammans med skivat päron. Strö över valnötter. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Vin till: Les Fumées Blanches (nr 22139)

Inga kommentarer: