söndag 6 februari 2011

Raita

Jag och Maja pausade ofta strandlivet med att gå till restaurangen och beställa in naan och raita. Dippa brödet i yoghurtsåsen var ett bra sätt att spara huden från starka sol och fyllde samtidigt på magen med lite energi. Detta är en gurkvariant, det går givetvis bra att byta ut gurkan mot tomat/lök, mynta eller annanas. Detta är dock min favorit.

3,5 dl matlagningsyoghurt
½ dl vatten
3 krm salt
1 ½ krm cayennpeppar
1/4 gurka
1 kruka koriander (jag tog persilja)
1 msk mel kummin.

Blanda matlagningsyoghurt och vatten och vispa till "såsig" konsistens. Krydda med salt och cayennepeppar. Skala och hyvla gurkan på längden, skär i smala strimlor. Rosta hel kummin snabbt i en kastrull och mortla och häll i. Hacka koriander och blanda i. Rör om och ställ kallt.

Inga kommentarer: